Over mij

Mijn naam is Hanneke Rebekka Klouwens.

 

In het gezin van mijn ouders was ik de oudste van drie. Met het tweede gezin van mijn vader erbij, de oudste van vijf. Ik heb twee lange relaties gehad. Drie keer ben ik zwanger geweest en nu ben ik moeder van twee prachtige volwassen dochters.

 

Ik werkte veertien jaar als vroedvrouw, nadat ik eerst in de crisishulpverlening voor vrouwen en kinderen had gewerkt, toen ik het met drie verschillende mensen in één week over onze aura had. Dat zorgde ervoor dat ik ging onderzoeken hoe het kwam dat ik soms dingen wist die ik niet kon weten. Dat maakte me bang en fascineerde me. Het was de start van mijn eigen ontwikkelingspad. Ik volgde bij het Cico de basis-energie opleiding, de healing opleiding en later bij Soare de reading opleiding. Ik leerde veel over mijzelf,  hoe energie kan werken, geblokkeerd kan raken en dan klachten kan geven. Daarnaast studeerde ik voor en werk(te) ik als mesoloog. Op een gegeven moment werd mijn praktijk als mesoloog zo druk dat ik mij een aantal jaren vooral daarop geconcentreerd heb. Na mijn scheiding in 2013 begon het toch weer te kriebelen. Ik had behoefte aan voeding voor mijn ziel en verdiepte me o.a. in sjamanisme. Het voelde als thuiskomen. Ik deed trainingen bij Jos Kester, Kiesha Crowther (Little Grandmother) en Daan van Kampenhout. Nog weer later verdiepte ik mij in systemisch werk via het lichaam door bij Connie van der Arend de training ‘het roepen van de ziel’ te volgen. Vervolgens deed ik bij Heilig Vuur de Leergang Persoonlijk Leiderschap en Systeemdynamiek ‘Op reis naar het heilig vuur’. Dit pad brengt me steeds verder in de verdieping, dichter bij mijzelf, dichter bij de essentie van het leven, dichter bij de liefde en de levenskracht die in ons allen is.

 

Door mijn kennis en ervaring als mesoloog en energetisch therapeut kan ik een vraag en/of klacht vanuit verschillende invalshoeken bekijken en behandelen.

Ik streef naar een duidelijke stijgende lijn in 3 consulten. Dat wil niet zeggen dat alles dan opgelost is, maar dat er wel een verbetering is.

Een behandeltraject bij mij zie ik als een samenwerking: ik ga op zoek naar waar iemand uit balans is en samen bekijken we wat de beste ingang is voor jouw vraag. Degene die mijn hulp vraagt, gaat met het advies aan de slag en vervolgens evalueren we of en wat er verder nodig is om nog meer in balans te komen. Soms verwijs ik iemand door of werk ik samen met anderen in de gezondheidszorg.


Wil je weten wat ik verder heb onderzocht, klik dan hier.

Anderen over mij

Ik geniet van de energetische sessies bij Hanneke. Hanneke straalt rust uit en het voelde gelijk vertrouwd bij haar. Ik ervaar de sessies als ontspannend en helend. Elke keer ga ik weer een stuk lichter naar huis en dat voelt goed! 

     -- Suzanne

 

Voor mij zijn de energetische behandelingen heel bijzonder.
Het begint met voelen wat ik op dat moment nodig heb.

Wat er dan ook uitkomt, ik voel me dan heel liefdevol gezien en gehoord.
Het brengt me in elk geval een stukje dichter bij mezelf en daarmee ook bij het antwoord op de vraag waarmee ik worstelde.
De helderheid en het gevoel even gedragen te zijn is voor mij heel waardevol!

     --Lou

 

Bij Hanneke voel je gewoon dat het goed is. Ze heeft me geleerd om te voelen wie ik van binnen ben, mijn eigen energie te leren onderscheiden. Hierdoor ben ik rustiger, kan ik ook uit de hectiek weer terugkomen bij mijn eigen energie en van daaruit leef ik meer in de flow. 

     --Lenneke